Tulkaa häihin

“Kaikki on valmiina, tulkaa häihin.” Matt. 22:4.

 

Näin kuuluu kutsu Kuninkaan Pojan häihin. Kuningas on Jumala. Poika on Jeesus Kristus. Häät vietetään taivaassa. Niihin kutsutaan kaikki, ensin juutalaiset, sitten muut kansat. Kun juutalaiset hylkäsivät hääkäskyn ja saivat siitä ankaran rangaistuksen, sanoi Kuningas palvelijoilleen: “Menkää teiden risteyksiin ja kutsukaa häihin kaikki, jotka vain löydätte”. Ja palvelijat menivät ulos teille ja kokosivat kaikki, jotka he löysivät, sekä pahat että hyvät, ja häähuone tuli täyteen pöytävieraita.” Ei Jumala siis ole antanut saarnaajille oikeutta sanankuulijain valikoimiseen, että yhtä kutsuisivat taivaaseen ja toista estäisivät sinne menemästä. Kaikki on kutsuttava, sekä pahat että hyvät. Ei ole yksikään niin hyvä, että pääsisi hyvyydellään taivaaseen, eikä yksikään ole niin paha, että hänen täytyisi pahuutensa tähden hukkua, sillä Jeesus sovitti kuolemallaan suurimmankin syntisen, kaikki synnit. Hyvätkin ihmiset ovat Jumalan kasvojen edessä syntisiä eivätkä voi päästä taivaaseen, jos eivät usko valmista anteeksiantamusta Jeesuksen veressä. 

 

Taivaallisessa hääkutsussa on hyvin tärkeä julistus, tämä: Kaikki on valmiina. Tämän jättävät saarnaajat usein huomioon ottamatta, samoin kuulijat. Ihmisiä kutsutaan Jeesuksen tykö ja taivaaseen heidän oman valmistuksen perustuksella. Ihmisiä oikein opetetaan luottamaan omiin tekoihinsa ja omaan vanhurskauteensa taivaaseen pääsemisen asiassa. Mutta niillä ei ole hääpukua, jotka eivät usko valmiiseen autuuteen Karitsan veressä. Sellaiset eivät pääse Karitsan häihin. Oman valmistuksen pukuun verhotulle sanoo Kuningas: “Ystävä, kuinka tulit tänne sisälle, kun sinulla ei ole häävaatteita?” Palvelijoille sanoi hän: “Sitokaa hänen jalkansa ja kätensä ja heittäkää hänet ulkona olevaan pimeyteen; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.” Kuka ikinä jalkainsa vaelluksella tai kättensä teoilla yrittää täydentää Kristuksen kuolemassa valmistettua autuutta, johon me olemme kastetut, hän joutuu lunastusveren tallaajana iankaikkiseen kadotukseen. 

 

Kaikki on valmiina. Kaikille on syntien anteeksiantamus ja autuus valmistettu Karitsan kuolemassa. Siihen ei tarvitse eikä saa tehdä mitään lisää. Saamme siis heti ja sellaisina kuin olemme ottaa hääkutsun vastaan. Saamme suurina syntisinä uskoa Jeesukseen, “joka kuoli oikeaan aikaan jumalattomien edestä”. Room. 5:6. Saamme uskoa Jumalan Karitsaan, joka yhdellä ainoalla uhrilla otti pois maailman synnit ja niin valmisti meille veressään täydellisen autuuden. Tule siis häihin, kun kaikki on jo valmiina. Tuleminen tapahtuu siihe, että uskot jatkuvasti valmista autuutta Jumalan Pojan verihaavoissa. Kun Uuden liiton ver aukaisi kaikille taivaan ja vapaasti saat uskoa tähän valmiiseen armoon, niin olet ihan hullu, jos epäuskosi tähden jäät pois Karitsan häistä. 

Kirjoitus, Heino Pätiälä